poniedziałek, 9 kwietnia 2018

SAŁATKA TOSCANI

Sałatka toscani jest szybka i łatwa do wykonania.
Zawiera proste, ogólnodostępne składniki, które zapewniają, że można ją robić przez cały rok.
Jest smaczna, lekka w jedzeniu, polecam :)





Składniki: ( na ok. 1,80 kg sałatki)


  •     300 - 400 g ( sucha masa) drobnego makaronu (użyłam malutkich muszelek)
  •     250 g papryki konserwowej
  •     250 g ogórków kiszonych
  •     1 puszka kukurydzy z groszkiem ( 285 g)
  •     4- 5 łyżek majonezu
  •     ½ pęczka szczypiorku ( można użyć cebulki z kiełkującym szczypiorkiem ok. 60 g)
  •     1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 
  •     sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę i obrane ze skórki ogórki kiszone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy.
Kukurydzę z groszkiem osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawiamy solą i pieprzem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz