Sałatka toscani jest szybka i łatwa do wykonania.
Zawiera proste, ogólnodostępne składniki, które zapewniają, że można ją robić przez cały rok.
Jest smaczna, lekka w jedzeniu, polecam :)
Składniki: ( na ok. 1,80 kg sałatki)
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę i obrane ze skórki ogórki kiszone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy.
Kukurydzę z groszkiem osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawiamy solą i pieprzem.
Zawiera proste, ogólnodostępne składniki, które zapewniają, że można ją robić przez cały rok.
Jest smaczna, lekka w jedzeniu, polecam :)
Składniki: ( na ok. 1,80 kg sałatki)
- 300 - 400 g ( sucha masa) drobnego makaronu (użyłam malutkich muszelek)
- 250 g papryki konserwowej
- 250 g ogórków kiszonych
- 1 puszka kukurydzy z groszkiem ( 285 g)
- 4- 5 łyżek majonezu
- ½ pęczka szczypiorku ( można użyć cebulki z kiełkującym szczypiorkiem ok. 60 g)
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostudzenia.
Paprykę i obrane ze skórki ogórki kiszone kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno kroimy.
Kukurydzę z groszkiem osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz