sobota, 17 listopada 2018

POLEWA CZEKOLADOWA

Wykonanie domowej polewy czekoladowej jest szybkie i bajecznie proste.
Poniższy przepis jest wielokrotnie sprawdzony i polewa zawsze udaje się.
Ma delikatną konsystencję, nie łamie się i jest lśniąca.

zawsze się udaje, lśniąca, nie łamiąca się domowa polewa czekoladowa szybka, bajecznie prosta w wykonaniu

Składniki:

  • 100 g czekolady deserowej lub mlecznej 
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 5 łyżek wody
  • 50 g  masła


Wykonanie:

Do rondelka wsypujemy cukier puder, kakao i dokładnie mieszamy.
Dodajemy wodę stawiamy na małym ogniu i stale mieszając ogrzewamy do zagotowania. Zmniejszamy do minimum ogrzewanie, dodajemy masło i dalej mieszamy do jego
rozpuszczenia się. Następnie dajemy połamaną na małe kawałki czekoladę,
stale mieszamy, a gdy się rozpuści zdejmujemy z ognia i dalej mieszamy do ostudzenia się masy.
Gdy polewa zrobi się gęsta natychmiast polewamy ciasto równomiernie rozprowadzając
po całej powierzchni szpatułką.

zawsze się udaje, lśniąca, nie łamiąca się domowa polewa czekoladowa szybka, bajecznie prosta w wykonaniu

zawsze się udaje, lśniąca, nie łamiąca się domowa polewa czekoladowa szybka, bajecznie prosta w wykonaniu



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz