Jest to wieloskładnikowa sałatka, w której podstawowymi są rzodkiewka i szynka.
Pozostałe to tarty żółty ser, zielony groszek, świeży ogórek, jajka gotowane,
por i szczypiorek. Całość doprawiona jest solą, pieprzem i majonezem.
Jak widać ten zestaw jest dość różnorodny, ale zapewniam wszystkie składniki świetnie
komponują się ze sobą.
Sałatka jest bardzo smaczna i efektownie prezentuje się na stole.
Składniki:
Wykonanie:
Rzodkiewkę, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Por i szczypiorek drobno kroimy.
Tak przygotowane składniki mieszamy z groszkiem i majonezem.
Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Schładzamy w lodówce ok. 40 minut.
Pozostałe to tarty żółty ser, zielony groszek, świeży ogórek, jajka gotowane,
por i szczypiorek. Całość doprawiona jest solą, pieprzem i majonezem.
Jak widać ten zestaw jest dość różnorodny, ale zapewniam wszystkie składniki świetnie
komponują się ze sobą.
Sałatka jest bardzo smaczna i efektownie prezentuje się na stole.
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 puszka groszku zielonego (400 ml)
- 25 dag szynki wędzonej
- 20 dag żółtego sera
- 2 świeże ogórki (ok. 25 dag)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 5 dag pora
- ½ pęczka szczypiorku
- 4-5 łyżek majonezu
- sól, pieprz czarny mielony do smaku
Wykonanie:
Rzodkiewkę, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę. Por i szczypiorek drobno kroimy.
Tak przygotowane składniki mieszamy z groszkiem i majonezem.
Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Schładzamy w lodówce ok. 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz