Lubczyk ogrodowy (zwany potocznie maggi) to bardzo aromatyczna przyprawa, niezbędna
do niektórych potraw, zwłaszcza rosołu i zupy pomidorowej.
Ten na półkach sklepowych lubczyk suszony w zasadzie pozbawiony jest aromatu,
dlatego warto zamrozić, tak aby starczyło do kolejnego sezonu.
.
Składniki:
Wykonanie:
Liście lubczyka wraz z łodygami dokładnie płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Umieszczamy w szczelnych woreczkach np. z zamknięciem strunowym.
Przechowujemy w zamrażalniku.
do niektórych potraw, zwłaszcza rosołu i zupy pomidorowej.
Ten na półkach sklepowych lubczyk suszony w zasadzie pozbawiony jest aromatu,
dlatego warto zamrozić, tak aby starczyło do kolejnego sezonu.
.
Składniki:
- dowolna ilość młodych liści lubczyka z łodygami
Wykonanie:
Liście lubczyka wraz z łodygami dokładnie płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku.
Umieszczamy w szczelnych woreczkach np. z zamknięciem strunowym.
Przechowujemy w zamrażalniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz