Koktajl z czerwonych porzeczek to szybki, łatwy do wykonania, bardzo smaczny,
orzeźwiający napój mleczny, szczególnie na letnie upały.
Należy robić go z mocno schłodzonego świeżego mleka.
W połączeniu z kwaśną porzeczką mleko zsiada się, co powoduje zagęszczenie konsystencji
tego zdrowego i apetycznego napoju.
Składniki:
Wykonanie:
Oczyszczone i umyte porzeczki miksujemy z cukrem.
Dodajemy dobrze schłodzone mleko i miksujemy ponownie.
Jeżeli przeszkadzają nam małe pesteczki, to przecieramy przez sitko.
Ewentualnie dosładzamy.
Napój rozlewamy do szklanek. Najlepiej smakuje bezpośrednio po zrobieniu.
orzeźwiający napój mleczny, szczególnie na letnie upały.
Należy robić go z mocno schłodzonego świeżego mleka.
W połączeniu z kwaśną porzeczką mleko zsiada się, co powoduje zagęszczenie konsystencji
tego zdrowego i apetycznego napoju.
Składniki:
- 500 g czerwonych porzeczek
- 1 - 1,5 litra dobrze schłodzonego świeżego mleka
- 3 - 4 łyżki cukru
Wykonanie:
Oczyszczone i umyte porzeczki miksujemy z cukrem.
Dodajemy dobrze schłodzone mleko i miksujemy ponownie.
Jeżeli przeszkadzają nam małe pesteczki, to przecieramy przez sitko.
Ewentualnie dosładzamy.
Napój rozlewamy do szklanek. Najlepiej smakuje bezpośrednio po zrobieniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz