Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to bardzo popularna, znana z pewnością w Polsce,
a może i w innych krajach przystawka.
Najlepiej smakuje podana na wiosenne śniadanie, bądź kolację.
Kusi swoim apetycznym wyglądem.
Składniki ( 4 porcje):
dodatkowo:
Wykonanie:
Twarożek mieszamy z jogurtem.
Dajemy startą na tarce o dużych oczkach rzodkiewkę i drobno pokrajany szczypiorek.
Dodajemy sól i czarny pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy z cząstkami pomidora i pieczywem pełnoziarnistym.
a może i w innych krajach przystawka.
Najlepiej smakuje podana na wiosenne śniadanie, bądź kolację.
Kusi swoim apetycznym wyglądem.
Składniki ( 4 porcje):
- 300 g twarożku
- 1 pęczek rzodkiewki
- ½ pęczka szczypiorku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
dodatkowo:
- 2 pomidory
- pieczywo pełnoziarniste
Wykonanie:
Twarożek mieszamy z jogurtem.
Dajemy startą na tarce o dużych oczkach rzodkiewkę i drobno pokrajany szczypiorek.
Dodajemy sól i czarny pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy z cząstkami pomidora i pieczywem pełnoziarnistym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz