piątek, 15 czerwca 2018

TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to bardzo popularna, znana z pewnością w Polsce,
a może i w innych krajach przystawka.
Najlepiej smakuje podana na wiosenne śniadanie, bądź kolację.
Kusi swoim apetycznym wyglądem.


pyszne, szybkie i zdrowe śniadanie


Składniki ( 4 porcje):

  • 300 g twarożku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

dodatkowo:

  • 2 pomidory
  • pieczywo pełnoziarniste


Wykonanie:

Twarożek mieszamy z jogurtem.
Dajemy startą na tarce o dużych oczkach rzodkiewkę i drobno pokrajany szczypiorek.
Dodajemy sól i czarny pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszamy.
Podajemy z cząstkami pomidora i pieczywem pełnoziarnistym.


pyszne, szybkie i zdrowe śniadanie


pyszne, szybkie i zdrowe śniadanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz