Świetna propozycja na szybkie śniadanie.
Gdy mamy świeży koperek w swoim zasięgu warto często sporządzać taką prostą i smaczną pastę.
Dobrze smakuje z dodatkiem cząstek pomidorów.
Składniki:
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Zaraz po ugotowaniu obieramy ze skorupek i rozgniatamy
widelcem na drobne cząstki. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
Opłukany i osiąknięty z wody koperek drobno siekamy i dodajemy do pasty.
Solimy do smaku. Podajemy do pieczywa.
Gdy mamy świeży koperek w swoim zasięgu warto często sporządzać taką prostą i smaczną pastę.
Dobrze smakuje z dodatkiem cząstek pomidorów.
Składniki:
- 5 jajek
- 1 duży pęczek świeżego koperku
- 50 g masła
- sól do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Zaraz po ugotowaniu obieramy ze skorupek i rozgniatamy
widelcem na drobne cząstki. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
Opłukany i osiąknięty z wody koperek drobno siekamy i dodajemy do pasty.
Solimy do smaku. Podajemy do pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz