Bardzo smaczna sałatka złożona z kilku warstw.
Jeżeli zastanawiacie się co zrobić z rzodkiewką, polecam właśnie tę sałatkę.
Jest szybka i łatwa do wykonania.
Przepis pochodzi z portalu Smaker.pl.
Składniki:
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Po przestudzeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Przekładamy do szklanego, bezbarwnego naczynia.
Posypujemy solą i pieprzem do smaku.
Pokrywamy warstwą majonezu.
Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek.
Posypujemy przyprawą do sałatek.
Dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.
Ostatnią warstwą jest rzodkiewka starta również na tarce o grubych oczkach.
Jeżeli zastanawiacie się co zrobić z rzodkiewką, polecam właśnie tę sałatkę.
Jest szybka i łatwa do wykonania.
Przepis pochodzi z portalu Smaker.pl.
Składniki:
- 6 jajek
- 1 pęczek szczypiorku
- 250 g żółtego sera
- 2 pęczki rzodkiewki
- 5 - 6 łyżek majonezu
- 1 łyżeczka przyprawy do sałatek Prymat
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Po przestudzeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Przekładamy do szklanego, bezbarwnego naczynia.
Posypujemy solą i pieprzem do smaku.
Pokrywamy warstwą majonezu.
Na to dajemy drobno posiekany szczypiorek.
Posypujemy przyprawą do sałatek.
Dajemy starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.
Ostatnią warstwą jest rzodkiewka starta również na tarce o grubych oczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz