Warto zamrozić maliny na zimę.
Można je zamrozić w całości, bądź też zmiksować z cukrem lub bez cukru.
Mrożone maliny, zwłaszcza przecier, zimową porą świetnie sprawdzają się w kremach,
ciastach, kisielach, galaretkach, polewach itp.
Składniki:
Wykonanie:
Maliny płuczemy, pozostawiamy do osiąkniecia z wody.
Wkładamy do naczynia i zasypujemy cukrem.
Dokładnie miksujemy i przecieramy przez sitko.
Rozlewamy do pojemniczków do zamrażania.
Można wykorzystać kubeczki po jogurcie, śmietanie, czy lodach. Szczelnie zamykamy.
Przechowujemy w zamrażalniku lodówki lub w zamrażarce.
Można je zamrozić w całości, bądź też zmiksować z cukrem lub bez cukru.
Mrożone maliny, zwłaszcza przecier, zimową porą świetnie sprawdzają się w kremach,
ciastach, kisielach, galaretkach, polewach itp.
Składniki:
- 600 g malin
- 1 szklanka cukru lub w innej proporcji wg uznania
Wykonanie:
Maliny płuczemy, pozostawiamy do osiąkniecia z wody.
Wkładamy do naczynia i zasypujemy cukrem.
Dokładnie miksujemy i przecieramy przez sitko.
Rozlewamy do pojemniczków do zamrażania.
Można wykorzystać kubeczki po jogurcie, śmietanie, czy lodach. Szczelnie zamykamy.
Przechowujemy w zamrażalniku lodówki lub w zamrażarce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz