piątek, 3 sierpnia 2018

PRZECIER MALINOWY (mrożony)

Warto zamrozić maliny na zimę.
Można je zamrozić w całości, bądź też zmiksować z cukrem lub bez cukru.
Mrożone maliny, zwłaszcza przecier, zimową porą świetnie sprawdzają się w kremach,
ciastach, kisielach, galaretkach, polewach itp.

przecier malinowy, mus z malin na zimę, mrożony, świetny do ciast i deserów


Składniki:

  • 600 g malin
  • 1 szklanka cukru lub w innej proporcji wg uznania


Wykonanie:

Maliny płuczemy, pozostawiamy do osiąkniecia z wody.
Wkładamy do naczynia i zasypujemy cukrem.
Dokładnie miksujemy i przecieramy przez sitko.
Rozlewamy do pojemniczków do zamrażania.
Można wykorzystać kubeczki po jogurcie, śmietanie, czy lodach. Szczelnie zamykamy.
Przechowujemy w zamrażalniku lodówki lub w zamrażarce.


przecier malinowy, mus z malin na zimę, mrożony, świetny do ciast i deserów

przecier malinowy, mus z malin na zimę, mrożony, świetny do ciast i deserów

przecier malinowy, mus z malin na zimę, mrożony, świetny do ciast i deserów


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz